Dajemo do 20% POPUSTA na školske torbeDječaciDjevojčice * Ograničena ponuda.

School Promotion

Tri pažljivo izabrane konfiguracije

Probrani računari i periferije za rad i učenje

Računar je postao obavezna alatka u za rad i učenje. Pametni telefoni, koliko god dobro opremljeni nijesu dovoljno komforni za duže učenje i rad. Da bi izašli u susret malim privrednicima, roditeljima koji prvi put kupuju računar i studentima, predstavljamo tri dobro probrana rješenja. Pri izboru smo se vodili slijedećim premisama:

  • kvalitet – računar mora biti od proizvođača sa dugotrajnom reputacijom
  • trajnost – očekujemo četiri i više godina upotrebe prije potrebe za zamjenom
  • praktičnost – veličina, mogućnost nadogradnje i druge osobine

Kvalitet

Iako do crnogorskog tržišta stižu brendovi kao Acer, Apple, Asus, njihova zastupljenost je mala što predstavlja izazov prilikom organizovanja tehničke podrške i djelova. Brendovi kao DELL, HP i Lenovo su mnogo bolje zastupljeni i tehnička podrška je dobro organizovana.

Trajnost

Za izbor pomenutih brendova je usko vezana i trajnost. Laptop nije stavka koja se kupuje svake godine, pa je cilj da može da posluži više godina. Mi želimo da računar i poslije 4 godine može da se koristi i da još uvjek možete naći negdje zamjensku bateriju ili punjač.

Praktičnost

Računari se sve više koriste u svakodnevnici, zato nijesmo predlagali stone računare. Laptop se može, po potrebi, ponijeti u školu, na put. Očekivano je da laptop poslije nekog vremena posustaje za vremenom. Zato svaki od ponuđenih računara ima barem mogućnost dodavanja memorije kao način poboljšanja performansi.

Periferije

Osnovne periferije za komforniji rad

Laptop računar  je sam po sebi dovoljan za funkcionisanje, ali za komforan rad će vam sigurno trebati još par stvari, kao na primjer štampač, slušalice i miš.

Slušalice

Online komunikacija je jednostavnija sa slušalicama. Smanjićete okolne (kućne) zvukove, a i bolje ćete se koncentrisati. Ukoliko izaberete bežične, spriječićete slučajne nezgode (ustanete, zaboravite se i povučete sa kablom i laptop), i dati malo slobode u kretanju. One međutim budu malo teže i morate paziti da baterije budu pune prije rada.

Štampač

Treba vam multifunkcionalni (MFP) štampač. Veliki broj situacija zahtijeva da se odštampa formular (ili domaći), zatim popuni, skenira i pošalje. Jeste, slikati možete i telefonom ali su rezultati, blago rečeno, neadekvatni. Ponekad će trebati i kopirati ponešto. EPSON EcoTank je najbolji kandidat jer mu punjenje traje do 3 godine. Iako u startu skuplji, nemorate razmišljati o kertrižima koji kod drugih štampača mogu mjesečno odnijeti €20 – €40 kućnog budžeta.

Miš

Bez sumnje je bolje da imate bežični miš zbog slobode pokreta. Većini ljudi je takođe komfornije da koristi miš prilikom dužeg rada, a trackpad na laptopu koriste samo kada moraju. Kablovi imaju tendenciju da se množe, pa im smanjite broj gdje možete, jer ćete vjerovatno za istim stolom i raditi sa otvorenom knjigom, računarom i u svesci / na papiru.

You've just added this product to the cart: